Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Aromalarin Dili

31-12-2022 15:35
Aromalarin Dili


Esansiyel ve aromatik yağlar için Üst, Orta ve Alt olmak üzere üç ana koku notası vardır. Dilerseniz örnekleyerek biraz daha detaylandıralım…

ÜST NOTA

Portakal

Üst notalar bir karışımdan çıkan ilk kokulardır ve hızla buharlaşırlar. Üst nota kokuları genellikle hafif, taze, keskin, nüfuz edici ve havadardır. Bu yağlar bir karışıma parlaklık katar. Üst nota yağlarının aroması bize rüzgar çanlarını veya bir flütü hatırlatır. Üst notalar zihninizi uyarır ve temizler, enerjinizi yükseltir. Tüm narenciye yağlarının üst notalar olduğuna dikkatinizi çekmek isterim!




ORTA NOTA

Lavanta

"Kalp" notaları olarak da adlandırılan bu yağlar, karışıma aromatik yumuşaklık ve dolgunluk kazandırır. Herhangi bir keskin kenarı yuvarlayabilirler. Orta notaların içinde hem üst hem de alt nota aromaları olabilir. Karışımlarınız için uyum sağlayabilirler. Orta notalar hem fiziksel hem de enerjik olarak denge sağlar. Zihin ve beden için yatıştırıcı ve uyumlaştırıcıdırlar.






Orta Nota Esansiyel Yağları

  • Roma Papatyası (Chamaemelum nobile)

  • Lavanta (Lavandula angustifolia)

  • Nane (Mentha x piperita)
















ALT NOTA (Temel Nota)

Vetiver

Bu yağlar, karışımınızı derin, sıcak ve topraklanmış bir kalite sağlar. Üst notaların buharlaşmasını azaltarak fiksatif olarak işlev görürler. Temel notalar bir karışıma yoğunluk katar ve genellikle topraksı bir aromaya sahiptir. Bu temel aromalar, etrafa hızlı bir şekilde nüfuz eden üst notaların aksine, ağır bir şekilde yayılırlar.

Temel notalar stres, endişe ve uykusuzluğu hafifletmek için kullanılır. Sakinleştirici ve topraklayıcıdırlar. Ağaçlardan, reçinelerden ve köklerden elde edilen birçok yağ temel notalardır. Ylang Ylang yağı bir çiçekten çıkarıldığı için temel notaların istisnasıdır.






Temel Nota Esansiyel Yağlar

  • Sedir ağacı (Juniperus virginiana)

  • Vetiver (Vetiveria zizanoides)

  • Ylang Ylang (Cananga odorata var. Arjantin)

Karışımlar oluştururken bloğumuzu referans olarak tutmanızı tavsiye ederiz. Küçük bir pratikle, birçok farklı uçucu yağın özelliklerini bilecek ve kolaylıkla harmanlayabileceksiniz!



POPÜLER ÜRÜNLER

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.