Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Esansiyel Yağlarla Doğal Temizliğe Geçiş yapmak İçin 5 Neden

02-01-2023 19:11
Esansiyel Yağlarla Doğal Temizliğe Geçiş yapmak İçin 5 Neden

Esansiyel yağlarla doğal temizliğe geçiş yapmak için 5 neden!

Doğal temizlik sağlıklı temizliktir!

Temiz bir ev güzel bir evdir. Aynı zamanda ailenizin zaman geçirirebilmesi için de sağlıklı bir alandır. Özellikle de doğal temizlik ürünleri kullanıyorsanız.

Birçok ticari temizlik malzemesi, sizin, aileniz veya gezegeniniz için ideal olmayan sert ve toksik kimyasallar kullanarak mikroplardan kurtulmanızı sağlar.

İyi haber şu ki, satın aldığınız temizlik maddeleri kadar etkili olan ama onlar gibi sert kimyasallar içermeyen, dezenfekte edici ve tamamiyle kendi arzu ettiğiniz gibi kokan doğal temizlik ürünlerinizi yapabilirsiniz.

İşte kendi doğal temizlik ürünlerinizi yapmak için en önemli nedenler!


1. Toksinleri evinizden çıkarın

Birçok temizlik ürününde bulunan sert sentetik maddeler, cilt tahrişi, gözlerde sulanmaya ve alerjiler gibi anında olumsuz reaksiyonlara neden olabilir. Diğer reaksiyonları ise zamanla bağışıklık sisteminizi düşürüp sizin, aile üyelerinizin ve hatta evcil hayvanlarınızın genel sağlığı etkiler.

Hal böyleyken, doğal temizlik ürünleri yapmak tek cevaptır!

Alkol ve Kastilya sabunu  evdeki eşyalarınızı kirden arındırmak ve mikropları öldürüp hijyen sağlayabilmek için mükemmeldir. Ve birçok uçucu yağ ilavesi ile de, ortaya doğal temizlik için mükemmel olan inanılmaz derecede arındırıcı bir bileşene sahip olabilirsiniz.







2. Sağlıklı kalın

 

Ev yapımı doğal temizlik ürünleri sağlığınızı korur!

Zarar potantiyeli yüksek temizlik maddelerine maruz kalmak yerine, kendinizi aslında sağlığınızı destekleyen uçucu yağlarla çevreleyebilirsiniz.

Çay ağacı (Melaleuca alternifolia), limon (Citrus limon) gibi yağlar temizlik ürürünü tarifleri için popülerdir.

Kir ve mikroplardan kurtulmanın yanı sıra, doğal temizlik karışımları bağışıklık sistemi direncimizi artırabilir, stresi baskılayabilir, rahatlamanıza, enerjinizi artırmanıza ve hatta sağlıklı nefes almanızı desteklemeye yardımcı olabilir.

Ayrıca çocuklar ve evcil hayvanlar için daha güvenlidirler.







3. Yeşil ve sürdürülebilir olmak adına!

Doğal temizlik ürünleri gezegenimiz için de daha iyidir.

Temizlik yaparken kullandığınız ürünler havaya buharlaşır. Aynı zamanda bu uçucu kimyasal bileşikler iç mekan hava kalitesini düşürüp, dış mekan kirliliğini arttırırken, bazı bileşenler su kalitesini ve su türlerini de etkiler.

Bu yüzden mümkün olduğunda biyolojik olarak parçalanabilen, toksik olmayan temizlik ürünlerinin kullanılmasını hem insan hem de gezegenimiz için büyük önem taşımaktadır.

Bir kez daha, doğal, biyolojik olarak parçalanabilen Kastilya sabunu gibi bileşenler size yaygın temizlik ürünlerine güvenli ve etkili alternatifler sunar. (aşağıda sizin için bir tarifimiz var!)








4. Paradan tasarruf edin

 

Geleneksel temizleyiciler satın almak, evinizin farklı alanları için bir sürü farklı ürüne sürekli para harcadığınız anlamına gelebilir. Mutfak, banyo, lavabo, duş, küvet ve fayans, cam temizleyici, zemin temizleyici, oda spreyi, çamaşır deterjanı, halı spreyi, parke temizleyici, leke çıkarıcı... bu liste uzayıp gider!

Aslında çok farklı türde ürünlere ihtiyacınız yok.

Birkaç ortak bileşen ve arındırıcı uçucu yağlarla, tüm eviniz için eksiksiz doğal temizlik ürünleri koleksiyonu oluşturabilirsiniz. Ve deterjanlara harcadığınız paranın ne büyük meblalar olduğunu siz de fark edeceksiniz!








5. Evinizdeki kokuları özelleştirin

Mağazadan satın alınan birçok temizleyici, sevebileceğiniz veya sevmeyebileceğiniz sert kokulara sahiptir. Kokulu ürünler, gözlerinizi sulandırır ve burnunuzu kaşındırabilir. Çoğu zaman, bu "kokular" sağlığınızı tehlikeye atabilecek sentetik kimyasallar kullanılarak oluşturulur.

Doğal temizleyiciler, aromaları, kokularını özelleştirebileceğiniz uçucu yağları kullanabilmenize imkan tanır. Tıbbi, temiz kokan bir aroma seviyorsanız, çay ağacı (Melaleuca alternifolia) ve okaliptüs  ( 1,8-cineole) gibi yağlar iyi bir seçenektir. Çam yağı gibi kozalaklı ağaçlar evinizin yaprak dökmeyen yeşillikler gibi kokmasını sağlarken, popüler olan yasemin, evlerinizin veya temizlenen ortamın ışıl ışıl ve neşeli kokmasını sağlar!

İnanılmaz kokmaya ek olarak, birçok uçucu yağ temizlik ürünlerinin arındırıcı gücünü artırabilir.





Doğal temizlik için hangi uçucu yağların kullanılacağını, başlamak için ihtiyaç duyacağınız malzemeleri, bilmeniz gereken güvenlik detayları ve daha fazlasını için web sitemizi detaylı inceleyebilir, soru ve önerileriniz için bekleyen Aysenin ekibiyle bağlantıya geçebilirsiniz!




BENZER BLOG YAZILARIMIZ

Limon Yağı Duş Sonrası Fayans Spreyi

Duş sonrası fayansta kalan şampuan veya sabun lekelerinin üstesinden gelmek için özel bir tarifimiz var!

Devamı
08/01/2023 21:21:20

Tüm Yüzeyler İçin Arındırıcı Fırçalama

Temizlikte tüm yüzeyleriniz için arındırıcı fırçalama formülünü hazırladık.

Devamı
08/01/2023 21:17:00

Narenciye Temizleme Spreyi

3-6 ay raf ömrüne sahip doğal narenciye içeren temizleme spreyi tarifimiz var!

Devamı
08/01/2023 21:17:49

<


ESANSİYEL YAĞLAR İLE DOĞAL TEMİZLİK

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.