Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Kış Cilt Bakımı İçin En İyi 3 Taşıyıcı Yağ

02-01-2023 19:45
Kış Cilt Bakımı İçin En İyi 3 Taşıyıcı Yağ

Bu üç yüksek performanslı doğal taşıyıcıyı kışın cilt bakım rutininizin bir parçası haline getirin!

Bu üç sabit yağ, temelde cilt homeostazisini korurlar. Epiderma üzerinde ve stratum korneum üst katmanlarına yayılarak ince bir bariyer oluştururlar, eksilen yapıtaşlarını yerine koyarlar. Lokal olarak antioksidan, antimikrobiyal ve antienflamatuvar etkiler gösterdikleri gibi, epidermal su kaybını engelleyerek cildin nemli kalmasını, dolayısıyla doğal iyileşme süreçlerini desteklerler. Cilt bütünlüğü bozulduğunda dışarıdan kolaylıkla girebilecek mikroorganizmaların, oksidanların ve allerjen maddelerin geçişini engellerler.

Bu muhteşem üçlü, cildinizin kaybettiği nemi, yağ asitlerini, antioksidanları ve vitaminleri geri kazandırıp cildinizi derinlemesine beslerken, kışın sert, kuru ve soğuk havasına karşı korumak için cildinizin bariyerini güçlendirir.

Bu kışlık cilt bakım ürünlerinden bazıları tek başına kullanılabilirken, öte yandan diğer taşıyıcılarla veya farklı aromatik veya esansiyellerle karıştırıldığında daha da keyfli hale gelirler. Bunları kendi nemlendirici vücut yağlarınızı, losyonlarınızı, çatlamış cilt merheminizi, koruyucu yüz yağlarınızı ve daha fazlasını oluşturmak için kullanabilirsiniz rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Taşıyıcılar tek başına bile kış mevsiminde cildinize çok fazla fayda sağlar, bu nedenle sevmediğiniz esansiyel yağları eklemek istemediğiniz bir tarif görürseniz, bunları tarif dışı bırakmaktan çekinmeyin. Bununla birlikte, hazırlayacağınız kış karışımlarına ekleyeceğiniz uçucu yağlar, bu soğuk ve karanlık aylarda cildinizi daha sağlıklı ve parlak tutabilecek faydalar katacağını da unutmayın!

İyi eğlenceler!


1. Jojoba balmumu (Simmondsia chinensis)

Bazen bunun jojoba yağı olarak adlandırıldığını duyabilirsiniz.

Çünkü jojoba yağı ve jojoba balmumu aynı şeydir! Jojoba tohumları, sıvı, yağlı bir dokuya sahiptir. Doğal bir balmumu üretmek için soğuk preslenerek yağı çıkartılır.

Moleküler yapısı, cildiniz tarafından üretilen ve sebum olarak adlandırılan doğal yağa çok benzer. Cilt jojoba balmumunu tanıdığından, hassas ciltler tarafından bile kolayca emilir. Jojoba nın ayrıca ince ve çok hafif bir aroması vardır. Dolayısıyla karışımınıza ekleyeceğiniz Esansiyel ve Aromatik yağlarınızın kokusunu rahatlıkla almanızı sağlar!

Besleyici yağ asitleri (stearik, oleik ve palmitik dahil) ve proteinler bakımından zengin olan jojoba, cildi yumuşatır, nemlendirir ve cildin olgun bölgelerine esnek bir doku kazandırmak için kolojeni taklit eder.

Jojoba yağını tek başına kullanabilir veya diğer yağlarla karıştırabilirsiniz.

Jojoba yı kullanmanın bir başka eğlenceli yolu, okaliptüs gibi diğer aromatik bitkilerle karıştırıp kullanmaktır!


2. Kuşburnu tohumu yağı (Rosa rubiginosa)

Türkiye’de elle toplanan kuşburnu meyvelerinden preslenerek cikarılan kuşburnu tohumu, gözenekleri tıkamayan zengin bir nemlendirici yağdır.

Kuşburnu yağı, tipik olarak yüksek düzeyde esansiyel yağ asitleri içeren hafif, yağlı olmayan ve kolayca emilen bir yağdır. Kuru cilt tipleri için mükemmeldir ve sivilce ve çatlak izlerinden kaynaklanan yara izlerinin iyileşmesine yardımcı olabilir. Kuşburnu tohumu özü de yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir!

Bu yüzden yüz karışımlarında kış cilt bakımı için oldukça popüler bir yağdır.

Kuşburnu tohumu yağı cilde antioksidanlar, karotenoidler ve esansiyel yağ asitlerinden oluşan besleyici bir kokteyl sunar. C ve E vitaminleri, cilt hücrelerindeki molekülleri parçalayan serbest radikallerin etkilerini yavaşlatan güçlü antioksidanlar olarak işlev görür. Kuşburnu tohumu yağı ayrıca cilt tarafından kolayca tanınan, sert hava ve yaşlanmanın etkilerini azaltmak için kolayca emilen bir tür A vitamini (retinol) içerir.



Kuşburnu tohumu yağının kendisini doğrudan mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Veya kendi yüz yağınızı oluşturmak için başka bir hassas yağla (argan gibi!) karıştırın. Diğer doğal yağlar gibi, balmumu ile kolayca karıştırıp ihtiyacınızla ilgili kendi doğal bakım yağınızı oluşturabilirsiniz.

Kuru veya asi saçlarınız mı var? Bir kaseye biraz kuşburnu yağı dökün ve ısıtın. Kafa derinize ve saç köklerinize dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın. Yağı yavaşça saçınızın uçlarına kadar yedirin. Durulayın ve gerekirse tekrarlayın.

Saçlarınız sadece birkaç yıkamadan sonra gözle görülür şekilde daha yumuşak ve parlak hale gelmekle kalmaz, aynı zamanda kuşburnu yağının organik özellikleri saçlarınızın daha dolgun, kepekten arındırılmış ve belirgin şekilde hacimli olmasını sağlayacaktır.


3. Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağında diğer çoğu yağın aksine uzun zincirli yağ asidi değil orta zincirli yağ asitleri bulunmaktadır. Orta zincirli yağ asitleri, uzun zincirli yağ asitlerinden daha farklı olarak metabolizmayı hızlandırmaya ve vücudun yağ yakımına yardımcı olmaktadır. Yapılan bir araştırma, günde 1-2 tatlı kaşığı orta zincirli yağ asidi yemenin, enerji yakımını % 5 oranında artırdığı göstermektedir.


Hindistan Cevizi Yağı klasik bir kış cilt bakım ürünüdür! Hafiftir, bu nedenle cilde kolayca yayılır ve emilimi kolaydır.


Hindistan cevizi yağı doğal içeriği, yüksek besin değeri, nemi hapsetme özelliği, yoğun aroması ile bilinenden çok daha fazla konuda güçlü etkiler sunar. Bu etkileriyle doğru orantılı olarak, kullanım alanları da bir hayli çeşitlenir. Tüm kullanım alanları kategorilere ayrıldığında ise şu dört ana başlık ortaya çıkar:

  • Saç- tırnak - cilt bakımı,

  • Beslenme,

  • Ev içi kullanım

  • Aromaterapi…

Hindistan cevizi yağının, taşıyıcı (sabit) yağlar kategorisinde yer alması sebebiyle tahriş edici etkisi bulunmuyor. Dolayısıyla bu yağ, ek bir yağa ihtiyaç duyulmadan tek başına kullanılabiliyor. Oda sıcaklığında katı formda olan Hindistan cevizi yağı, cilde temas ettiğinde kolayca eriyebilir. Ancak bazı kullanım alanları için önce benmari usulü ile eritilmesi gerekir.


Hindistan cevizi yağı pişikleri önlemede etkili olduğu gibi, tedaviye yardımcı amaçlı da kullanılabiliyor. Özellikle yazın bebeğinizin pişik kremine biraz Hindistan cevizi yağı eklemenizi tavsiye ederiz.

Öksürmekten boğazınız yanmaya başladığı zaman, Hindistan cevizi yağını denemeye ne dersiniz? Bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağını yutarak ya da çay veya kahvelerinize karıştırarak boğazınızı yumuşatabilirsiniz. Bu, daha az ağrı hissetmenizi sağlayacaktır.

Tek başına bu yağı bir aromaterapi yağı olarak da kullanabilirsiniz. Masaj yaparken bu yağdan faydalanmanız rahatlamanızı sağlayacaktır.

Dudağınızda uçuk mu çıkmaya başladı? Tek yapmanız gereken, o bölgeye biraz Hindistan cevizi yağı sürmek. Antiviral özelliği olan bu yağ, iz bırakmadan uçuğunuzu hafifletmeye yardım edecektir.

Sadece böcek ısırmalarının iyileşmesine yardımcı olmakla kalmayıp, böcekleri evinizden uzak da tutabilecek olan Hindistan cevizi yağını, biberiye, çay ağacı, nane veya okaliptüs yağları ile karıştırarak yakmanız yeterli olacaktır.



EN SEVDİKLERİMİZ

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.