Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Soğuk Pres Yağların Sırrı

27-01-2023 17:08
Soğuk Pres Yağların Sırrı

Soğuk presleme, yağlı tohumlardan içeriği ve saflığı bozulmadan yağ elde etmenin en iyi ve en sağlıklı yollarından biridir ve insan bünyesi bu tip yağları zorluk çekmeden tanır ve kabul eder. Soğuk Preslenmiş yağlar oldukça farklı bir tat içerir ve her mutfağa eşsiz bir lezzet katar. Bu yağlar geleneksel olarak on yıllardır hazırlanmasına rağmen, son yıllarda insanlar arasında popülerlik kazanmıştır. Şimdi Soğuk Preslenmiş yağın ne anlama geldiğini, diğer yağlardan nasıl farklı olduklarını ve Soğuk Preslenmiş yağların nasıl yapıldığını merak ediyor olabilirsiniz. Tüm bu soruları cevaplamak için, bloğumuzu incelemeye devam ediniz…

 

Soğuk Preslenmiş yağ ile ne kastedilmektedir?

Soğuk Preslenmiş yağ, tohum, meyve veya sebzeleri sadece basınç uygulayarak  tohum posası ile yağının ayrıştırılma işlemidir. İşlemde ısı uygulaması kesinlikle yoktur. Bu yağlar, sağlığınız için iyi olan sıfır kolesterol ve doymamış yağ asitleri içerir. Rafine edilmemiş ve Soğuk Preslenmiş yağlar, çıkarıldıkları tohumların veya meyvelerin besin değerini, lezzetini ve aromasını oldukları gibi muhafaza eder.

 

Neden Soğuk Preslenmiş Yağ?

Soğuk Presleme, organik olarak yetiştirilen tohumlardan, meyvelerden ve fındıklardan herhangi bir kimyasal çözücü kullanmadan nispeten soğuk bir sıcaklıkta yağ ekstraksiyonu yöntemidir, böylece yağı kokuşmuşluktan, trans yağdan ve işleme sırasında kullanılan diğer toksik kimyasallardan korur. Bu şekilde ekstrakte edilen doğal yağ, antioksidanlar bakımından zengindir, besin değeri, lezzet ve aroma bakımından yüksektir. Soğuk preslenmiş yağlar, rafine yağlara kıyasla kalite açısından daha üstündür.

 

Rafine Yağ Neden Soğuk Preslenmiş Yağlara Kıyasla Zararlıdır?

Rafine yağlar, asit ve ağartıcı kullanıldığı için sağlığımıza zararlı bir prosedürle saflaştırılır. Ayrıca, ham yağların ve petrol endüstrisinin yan ürünlerinden biri olan hekzan gibi toksik kimyasallarla yağları filtreler, nötralize eder ve kokudan arındırır. Rafine yağ ayrıca, yüksek ısıları tutamayan çoklu doymamış yağ asitleri içerir ve bu da derin kızartma için uygun değildir. Bu tip yağlar, pişirme sırasında oksitlenir ve sonunda tüm ısı problemlerinin birincil nedeni olan trans yağa dönüşür. Peki, fiyatlarındaki küçük bir fark nedeniyle Soğuk Preslenmiş yağlar yerine rafine yağlar tüketmeli misiniz?

 

Soğuk Preslenmiş Yağlar Sağlık İçin Faydalı mıdır?

Soğuk Preslenmiş yağlar, rafine işleminin aksine bitkisel yağların antioksidan özelliklerini korur. Antioksidanlar, vücuttaki hücreleri yok eden serbest radikallerle mücadelede yardımcı olur. Soğuk Preslenmiş yağların çoğu, iyileştirici ve anti-enflamatuar özelliklere sahip E vitamini ile doludur. Bu yağlar ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren yüksek miktarda oleik asit içerir. Araştırmacılara göre, yemek pişirmek için zeytin, ayçiçeği, hindistancevizi, susam, yer fıstığı ve kanola yağı kullanabiliriz. Daha az miktarda yağ ile, daha fazla çeşit yiyecek kolayca pişirilebilir. Tüm bunlarla beraber Soğuk preslenmiş Aspir Yağının yanma derecesi Ayçiçek yağının 4 katı kadar yani 400 derece olduğu göz önüne alınırsa, kızartmalar için muhteşem bir seçenek olduğu kaçınılmaz hale gelir.

 

Soğuk Pres Yağların Avantajı

Soğuk Preslenmiş yağları diyetinize uygulamanın birçok artısı vardır. Fosfatiküller ve tokoferoller gibi temel vitaminler ve antioksidanlarla doludurlar.

  • E vitamini ile yüklüdürler.
  • Vücutta herhangi bir enfeksiyonun yayılmasını önleyen anti-enflamatuar ve anti-bakteriyel özellikler içerirler.
  • Cildin içine nüfuz eden ve cilt sağlığını iyileştiren yüksek C vitamini kaynağıdırlar.
  • Oleik asit varlığı nedeniyle bağışıklık sisteminin gücünü arttırırlar.
  • Soğuk preslenmiş yağlar, sağlık için oldukça önemli olan ve beyin fonksiyonlarını iyileştirip düzelten ve kanserle mücadele özelliklerine sahip olan yüksek miktarda yağ asidi içerir.
  • Kan basıncı seviyelerini dengelerler, böylece hipertansiyon veya hipotansiyonu önlerler.
  • Herhangi bir kötü kolesterol içermezler.
  • Doğru tekniklerle üretilmiş soğuk pres yağlar zehirli çözücü kalıntılar, koruyucular veya kimyasallar içermez.
  • Yağı alınan bitkinin doğal koku ve lezzeti korunur.

 

Soğuk Preslenmiş Yağların Cilt İçin Kullanılmasının Faydaları

Soğuk preslenmiş yağlar, antioksidanlar bakımından zengin ve cilt için çok faydalıdır. İçeriklerindeki  mikro besinler ve yağ asitleri saf formda bulunduğundan, cildi sağlıklı ve iyi görünümlü tutar. Soğuk preslenmiş doğal yağların faydalarından bazılarını aşağıda inceleyelim:

  • Soğuk Preslenmiş Yağlar, ciltteki oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olan, böylece kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltan antioksidanlar bakımından zengindir.
  • Soğuk Preslenmiş Yağlar, cildinizi nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olan A ve E gibi zengin vitamin kaynağıdır.
  • Soğuk Preslenmiş Yağlar, akne tedavisinde çok faydalı olan linoleik ve oleik asit gibi yağ asitlerinin güç merkezidir.
  • Mersin, Kantaron, Lavanta gibi Soğuk Preslenmiş Yağlar, küçük kesiklerin ve yaraların iyileşmesine yardımcı olan yara iyileştirici özelliğe sahiptir.
  • Tahriş olmuş ve iltihaplı ciltler üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu için anti-enflamatuar özelliklere sahiptirler.
  • Bu yağlardan bazıları güneş yanığı olan cilt tedavilerinde etkilidir.
  • Hindistan Cevizi ve Jojoba Yağı gibi Soğuk Preslenmiş Yağlar, 4 ila 5 arasında değişen SPF'ye sahip oldukları için doğal güneş kremi görevi görürler.
  • Soğuk Preslenmiş Yağlar ile düzenli masaj kan dolaşımını arttırır, yüz kaslarını sıkılaştırmaya yardımcı olur ve cilde sağlıklı bir görünüm kazandırır.

 

 Soğuk Preslenmiş Yağların Raf Ömrü Nedir?

Soğuk preslenmiş yağın raf ömrü genellikle depolanmasına bağlıdır. Bu yağlar, güneş ışığı altında oksitlendikleri için her zaman doğrudan güneş ışığından uzak, soğuk ve karanlık bir yerde saklanmalıdırlar. Açılıp kullanılmaya başlandıktan sonra ise buzdolabında saklanması tavsiye edilir.

Soğuk Preslenmiş yağların farklı kullanımı

Soğuk Preslenmiş doğal yağlar çok güvenli, etkili ve tüm cilt bakım problemleriniz için doğal bir ilaçtır. Antioksidanlar, bitkisel besinler ve cildiniz için faydalı olan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 gibi yağ asitleri bakımından zengindirler. Soğuk Preslenmiş bazı yağların yaygın kullanımlarını sizin için derledik:

  1. Zeytinyağı gibi Soğuk Preslenmiş Yağlar toner ve nemlendirici olarak kullanılabilir.
  2. Soğuk Preslenmiş Hint Yağı, saçınızı ve saç derinizi nemlendirmek, kökleri beslemek ve güçlendirmek için kullanılabilir.
  3. Soğuk Preslenmiş Jojoba Yağı / Argan Yağı sivilce tedavisinde faydalıdır.
  4. Üzüm Çekirdeği / Avokado Yağı gibi bazı yağlar yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir.
  5. Çay Ağacı yağı / Bergamot Yağı antiseptik olarak işlev görebilir. Kuru ve kaşıntılı cildi yatıştırmak için anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.
  6. Argan yağı gibi az sayıda soğuk preslenmiş yağ, makyaj altına baz olarak kullanılabilir.
  7. Badem Yağı kimyasal içerikli makyaj temizleyicilere harika bir alternatiftir.

 

 

Sağlık söz konusuysa, Soğuk Preslenmiş yağların rafine veya işlem görmüş yağlara göre çok daha sağlıklı olduklarına şüphe yoktur. Bu yağlar hiçbir arıtma vb. işleme maruz kalmadıklarından ve cilt, beden sağlığı, saç ve tırnaklar için sayısız avantaj sunmalarından ötürü tercih sebebi haline gelmektedirler.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.