Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Vegan Yağlarla Özel Bir Yüz Yağı Nasıl Yapılır?

01-03-2023 08:55
Vegan Yağlarla Özel Bir Yüz Yağı Nasıl Yapılır?
Cildiniz için mükemmel karışımı oluşturmaya hazır mısınız? Taşıyıcı yağlar, cildinizin kalitesini arttıran kendinize özel yüz yağınızı yapmak için güzel bir seçimdir.

Her taşıyıcı yağ, sağlık yararları ve terapötik özellikleriyle farklı bir kombinasyona sahiptir. Taşıyıcı yağ seçimi aranan fayda ve özelliklere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bununla beraber hangi taşıyıcı seçmeniz gerektiğine karar verebilmeniz ve cilt tipinize uygun olması da oldukça önemlidir.

Adım 1: Cildiniz için DOĞRU Taşıyıcı Yağ Tipini Seçme

İhtiyaç duyduğunuz tüm malzemeleri kendi cilt bakım ihtiyaçlarınızla karıştırıp eşleştirebilmek, sanıldığı kadar göz korkutucu veya kafa karıştırıcı DEĞİLDİR. Herkes için mutlaka bir yağ vardır ve yapmanız gereken ilk şey, cilt tipinize fayda sağlayan o yağı bulmaktır.

Sizlere Jojoba yağı ile başlamanızı ve daha sonra cildinizi istediğiniz sağlıklı görünüme ulaştıracak yağı bulmak için aşağıdaki yönergeleri kullanmanızı öneririz.

CİLT TİPİ TAŞIYICI SABİT YAĞ
Kuru / Atopik Kuşburnu Çekirdeği Yağı
Tatlı Badem Yağı
Avokado Yağı
Argan Yağı
Yağlı Üzüm Çekirdeği Yağı
Badem Yağı
Kayısı Çekirdeği Yağı
Normal Hindistan Cevizi Yağı
Ayçiçek Çekirdeği Yağı
Jojoba Yağı
Argan Yağı


Adım 2: Yüz Yağınızı Uçucu ve Esansiyel Yağlarla Özelleştirin

Uçucu ve Esansiyel yağlar, hazırlayacağınız cilt bakım yağınızın iyileştirici özelliklerini ve ciltteki yenileyici tonlama özelliklerini arttırır. Sadece cildinize kolayca emilmekle kalmaz, aynı zamanda cildinizin dokusunu, hissini ve görünümünü de geliştirir!

Harmanlayacağınız yağlardan max. fayda alabilmek için cilt tipinize özel aşağıdaki esansiyel ve uçucu yağlardan birkaç damla kullanmanız yeterli olacaktır:

CİLT TİPİ UÇUCU/ESANSİYEL YAĞ
Tüm Cilt Tipleri Lavanta
Aynısefa
Itır
Kuru Sandal Ağacı
Lavanta
Sardunya
Sedir
Aynısefa
Yağlı Fesleğen
Okaliptüs
Itır
Portakal
Limon
Bergamot
Ylang Ylang
Akneli Lavanta
Biberiye
Çay Ağacı (Melaleuca)
Sandal Ağacı
Sardunya
Limon
Çam
Hassas Aynısefa
Lavanta

Adım 3: Yüz Yağı Nasıl Yapılır

Taşıyıcı ve uçucu yağlarınızı seçip aşağıdaki basit adımları izledikten sonra özel yüz yağınız kullanıma hazır olacaktır.

Özel Yüz Yağı Malzemeleri

Taşıyıcı yağ için oran % 80 jojoba yağı ve cilt tipinize uygun % 20 taşıyıcı yağ. İsterseniz de jojoba yağını sadece taşıyıcı olarak %100 kullanabilirsiniz.

  • 30ml. ( 1 ons ) taşıyıcı yağ
  • 3 damla uçucu yağ
  • 30ml. Amber cam şişe
Hazırladığınız karışımı serin, karanlık ve ağzı kapalı olacak şekilde muhafaza etmeniz oksidasyon oluşumunu engellemede oldukça önemlidir. Önemli bir not ise harmanlanan yağ ister uçucu isterse sabit bir yağ olsun, uygulamadan sonra cildinizi kesinlikle güneş ışığından uzak tutmanız gerekliliğidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.